Україна - це країна героїв. Ролик до Дня пам'яті захисників України

Україна - це країна героїв. Ролик до Дня пам'яті захисників України

29 серпня - День пам'яті захисників України. Ця дата обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році російські війська розстріляли колони українських військових під час їхнього виходу з оточення під Іловайськом. Українські воїни проявили героїзм та спротив ворогу, однак зазнали великих втрат.

Ці трагічні події розгорталися на полях соняшників, які вже дозрівали. Саме тому сонях обрано символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

ГО «Об’єднання матерів і дружин Захисників України» спільно з Українським інститутом національної пам’яті створили соціальне відео спрямоване на підкреслення важливості вшанування військових, які пожертвували своїм життям за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Цей ролик є тематичним продовженням попередньої інформаційної кампанії, що наголошує на необхідності щоденного вшанування загиблих захисників та захисниць хвилиною мовчання. Відео нагадує суспільству про те, що війна триває з 2014 року, а життя кожного і кожної з полеглих – це ціна нашої свободи.

Відео створене на замовлення Обʼєднання матерів і дружин Захисників України у партнерстві з Українським інститутом національної памʼяті. Виготовлення ролика: Young & Hungry production, ілюстратор - Максим Паленко.