Суд щодо перейменування проспектів Бандери і Шухевича перенесли

Суд щодо перейменування проспектів Бандери і Шухевича перенесли

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва переніс засідання щодо розгляду апеляції на рішення Окружного адмінсуду Києва, що скасував перейменування проспектів Степана Бандери і Романа Шухевича на 28 жовтня. 

Нагадаємо, що 16 жовтня 2019 року о 12.50 в 6-му апеляційному адміністративному суді (вул. Московська, 8, корпус 30) відбудеться засідання, на якому вирішуватиметься, бути на карті Києва проспекту Степана Бандери (а з ним – і проспекту Романа Шухевича) чи ні.

Проти цього ось уже третій рік активно виступає мати екс-регіоналки Ірини Бережної Олена Бережна та очолювані нею «Антифашистська правозахисна ліга» та «Єврейська правозахисна група». Протистоїть їй Український інститут національної пам’яті та низка патріотичних організацій.

25 червня Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про перейменування Московського проспекту на Степана Бандери і проспекту генерала Ватутіна на Шухевича.

Тоді ж мер Києва Віталій Кличко вже заявив, що реваншу не буде, столична влада подасть апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва, що скасував перейменування двох проспектів.