У Києві покажуть унікальні речі, пов'язані з героями, загиблими в російсько-українській війні

До 5-ої річниці звільнення міст Донецької та Луганської областей у Києві покажуть унікальні речі, пов'язані із загиблими в російсько-українській героями – Сергієм Кульчицьким, Степаном Чубенком, Богданом Вовненком та іншими.

3 липня 2019, 12:00

Київ, вул. Лаврська, 27

Головна експозиція музею

П’ять років війни. П’ять років боротьби нашого народу проти російської агресії на Сході України. У ці дні влітку 2014 року за населені пункти Луганської та Донецької областей тривала запекла боротьба. У боях українські воїни віддавали свої життя, але здобували перемогу – звільняли рідні міста.

Національний музей історії України у Другій світовій війні спільно з Українським інститутом національної пам’яті презентує виставковий проєкт про повернення українських земель.

На виставці буде представлено 42 фотографії, які розкажуть про хронологію подій визволення Маріуполя, Слов’янська, Краматорська, Сєверодонецька, Лисичанська і ще десятка населених пунктів. Про долі учасників боїв розповідатимуть артефакти. Це 16 персональних комплексів, зокрема – загиблих захисників рідної землі Героя України Сергія Кульчицького, Богдана Вовненка, Степана Чубенка, Оганеса Петросяна та Романа Власюка. Знаковими на виставці є переможні українські прапори, що були підняті над визволеними Краматорськом, Маріуполем та Щастям. Чотири предмети живопису, авторами яких стали свідки окупації Краматорська, – це свідчення факту, що навіть страхіття війни можуть стати поштовхом до творення мистецтва.

Частину представлених на виставці матеріалів, зібрану працівниками музею нещодавно під час відрядження до Донецької та Луганської областей, широкий загал побачить вперше.

У презентації проєкту візьмуть участь родини загиблих, учасники подій та представники органів влади.

Контакти організаторів, акредитація ЗМІ:

(097) 168-86-57 Жанна Очеретяна

(097) 647-98-64 Іванна Кобєлєва

(097) 177-09-39 Аліна Карбан

e-mail: warmuseum.kiev@gmail.com