У Талалаївці вшанували пам’ять воїнів Армії УНР

25 січня 2019 у Талалаївці, що на Чернігівщині, у рамках урочистостей із нагоди Дня Соборності України, було відкрито меморіальну дошку на честь місцевих уродженців, воїнів Армії УНР – Опанаса Давиденка, Степана Жигаленка, Якима Опришка, Павла Ранського, Костя Рибки, Михайла Василюхи, Володимира Назаренка, Петра Лисенка, Степана Рачка.

Пам'ятний знак, що є символом пам’яті про подвиг вояків Армії УНР, було встановлено на адміністративній будівлі органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в районному центрі.

Захід організували: ГО «Українська ініціатива» за підтримки Міністерства інформаційної політики України, Українського інституту національної пам’яті, Чернігівської ОДА та місцевої райдержадміністрації.

Про історичні події та персоналії розповів представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко.

Міністерство інформаційної політики України та ГО «Українська Ініціатива» передали низку книжок для поширення в Талалаївському районі.

Зазначимо, що це перша меморіальна плита такого плану в Талалаївському районі, а процес підготовки та організації заходів у районі тривав понад 2 роки.

29 листопада 2016 року ГО «Українська Ініціатива» оголосила про початок культурно-просвітницької операції національно-патріотичного спрямування під назвою «Талалаївська лють».

За матеріалами ГО «Українська ініціатива»

Фото: cheline.com.ua та ГО «Українська ініціатива»

 

Матеріали по темі