Голова УІНП Антон Дробович провів урок про Другу світову у Всеукраїнській школі online

Це був спецвипуск уроку з історії для 8-11 класів, темою якого став український вимір Другої світової війни. Також Антон Дробович говорив з учнями про те, як українці пам’ятають про Другу світову.

Подивитися урок повністю можна у записі.

Всеукраїнська школа online є спільним проєктом Офісу Президента України, Міністерства освіти і науки України, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), PinchukArtCentre, Національного художнього музею України, проєкту “Книга-мандрівка. Україна”, громадської спілки “Освіторія”, а також педагогів. Вона стартувала  на початку квітня, щоб діти з усієї країни в умовах карантину могли слухати уроки, не виходячи з дому.

Робота з освітніми установами є одним з пріоритетів Українського інституту національної пам’яті.

Голова Інституту Антон Дробович та начальниця відділу аналізу тоталітарних режимів Вікторія Яременко взяли участь у вебінарах для вчителів “Пам'ять про Другу світову і “війна пам'ятей” та “Українська Друга світова” відповідно. Вебінари організовує Український інститут вивчення Голокосту “ТКУМА”. Переглянути всі вебінари можна на їхньому YouTube-каналі.

Також 12 травня голова УІНП Антон Дробович узяв участь у круглому столі онлайн “Крадії перемоги. Навіщо Кремлю монополія на 75-ту річницю закінчення Другої світової війни?”. Обговорення організували благодійний фонд «Акцент» та громадська ініціатива «Бурштиновий шлях».