Фестиваль «Історія.UA» їде до Сєвєродонецька Луганської області

22 липня у Сєвєродонецьку Луганської області відбудеться фестиваль «Історія.UA», започаткований Українським інститутом національної пам’яті для популяризації нових підходів до зацікавлення минулим та руйнування історичних міфів. 

Цьогорічний фестиваль присвячений 5-річчю звільнення від російської окупації міст східної України та пройде під гаслом «Вертаємо своє».

У програмі фестивалю: семінари та лекції відомих істориків, численні презентації книг, майстер-класи, дитячий майданчик, зустрічі з цікавими людьми, виступи народних колективів та великий концерт за участю гуртів «ТНМК» та «Фіолет».

Епіцентром більшості подій стане Сєвєродонецька міська бібліотека, що розташована за адресою – Проспект Центральний, 54, а ввечері на площі Перемоги усі охочі запрошуються на концерт.

Вхід на усі події вільний!

Детальна програма буде незабаром.

Нагадаємо, фестиваль «Історія:UA» з ідеєю «Історія без брому і нафталіну» Український інститут національної пам’яті започаткував у 2017 році.

Він є мандрівним і на Луганщині пройде вперше. Раніше фестиваль уже відбувся у Запоріжжі, Ужгороді та кілька разів у Києві.