Нарада Християнських Церков підтримала ініціативу УІНП провести пошук останків жертв Волинської трагедії на Рівненщині

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті Української греко-католицької церкви.

«Ми, члени Наради Християнських Церков України уважно слідкуємо за наново розгорнутою справою потреби взаємного і належного християнського вшанування жертв українсько-польського збройного конфлікту часів Другої світової війни та вітаємо нещодавню заяву керівництва Українського Інституту національної пам’яті про ініціативні кроки з організації пошукових та ексгумаційних робіт стосовно польських поховань на теренах Рівненської області. Висловлені наміри відповідають змісту і духові найширших громадських настроїв в Україні, базованих на християнських засадах й основам національної політики в цій сфері», – йдеться в документі.

Також члени Наради Християнських Церков закликали державну владу сприяти ініціативі Українського інституту національної памʼяті. А польську сторону – «виявити повну взаємність у належному вшануванні місць пам’яті українців на території Польщі і відновленні тих меморіальних знаків, що зазнали пошкоджень».

Нагадаємо, 1 жовтня 2024 року Український інститут національної памʼяті повідомив, що у відповідь на запит польських громадян має намір включити пошук останків жертв Волинської трагедії на території Рівненської області у план роботи та заходів на 2025 рік.