До національного телевізійного марафону єдиних новин #UAразом доєднується «Історичний спротив»

До національного телевізійного марафону єдиних новин #UAразом доєднується «Історичний спротив»

Міністерство культури та інформаційної політики України й Український інститут національної пам’яті за підтримки медіагруп національного телевізійного марафону єдиних новин #UAразом долучають до марафону проєкт «Історичний спротив». Перший ефір пройде вже у найближчу п’ятницю, 8 квітня.

«Путін вторгся в Україну, щоб відібрати у нас не лише незалежність. Він прагне відібрати наші пам’ять та історію. Але на цьому фронті, як і на інших, ми точно переможемо агресора. Бо правда на нашому боці», – зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Відтепер щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці українські фахові історики, політологи та філософи в ефірі телемарафону розвінчуватимуть російські історичні фейки і знайомитимуть глядачів і слухачів зі сторінками нашого героїчного минулого.

Проєкт «Історичний спротив» допоможе проаналізувати наміри Росії, як продовжувача царської та радянської імперій, через історичні паралелі й приклади. Це сприятиме не тільки зміцненню почуття патріотизму та активної громадянської позиції українців, а й популяризації української історії та спростуванню міфів та переписуванню історії з боку Російської Федерації.

Перший випуск «Історичного спротиву» вийде в ефір 8 квітня, у блоці єдиних новин, у проміжку з 09:00 до 10:00. Вікторія Яременко, кандидатка історичних наук, заступниця начальника управління наукового забезпечення політики національної пам’яті Українського інституту національної пам’яті в ефірі ICTV говоритиме, хто розпочав Другу світову війну і чому у путінській Росії забороняють правду про це.