У Києві відкрилась виставка «10 років агресії – 10 років спротиву»

У Києві відкрилась виставка  «10 років агресії – 10 років спротиву»

26 лютого, з нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, у Києві біля Головпоштамту відкрилась виставка «10 років агресії – 10 років спротиву», яка підготовлена на матеріалах Віртуального музею російської агресії.

«Ця виставка демонструє аспекти цієї агресії, цього спротиву. Тут включені матеріали Віртуального музею, зокрема, матеріали по історії агресії та спротиву в Криму, а також інформацію, яка ще не є матеріалами Віртуального музею, але яка розкриває нашу боротьбу в умовах широкомасштабного вторгнення», — сказав заступник голови Українського інституту національної пам'яті Володимир Тиліщак. 

Своєю чергою, заступник постійної представниці президента України в Автономній Республіці Криму та Севастополі Денис Чистіков зазначив, що «Віртуальний музей російської агресії» є одним з напрямків роботи Представництва з 2020 року.

«Чим важлива ця виставка? Вона руйнує головний міф кремлівської пропаганди про те, що війну колись там розпочала Україна, а Росія з 2022 року просто намагається її завершити. Маючи це на увазі, пропагандисти жонглюють риторичним питанням до українців: де ви були ці 8 років? Мовляв, 8 років «Україна бомбила Донбас», а тепер прийшов час розплати», — підкреслив керівник Центру стратегічних комунікацій Ігор Соловей.

Аналітикиня Центру дослідження безпекового середовища «Прометей» Ольга Волянюк подякувала героям цієї виставки: військовим, волонтерами, відповідальним працівникам державного та громадського секторів, усім, хто став на захист України. 

Виставка містить 15 тематичних банерів. На кожному банері розкриваються різні аспекти російсько-української війни: злочини, руйнування, екологічні катастрофи, громадський спротив, морська та повітряна агресії, міжнародна консолідація, втрачена власність, злочини проти медіа та інші.

Фото: УІНП