У Покровську говоритимуть про "Українізацію Донбасу: від теорії до практики"

24 січня о 15.00 в приміщенні Покровської Центральної міської бібліотеки ім. Тараса Шевченка (Донецька область, м. Покровськ, вул. Європейська 22) за участі Голови Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича відбудеться круглий стіл на тему: "Українізація Донбасу: від теорії до практики".

До участі у круглому столі запрошуються представники влади та громадських організацій, науковці, викладачі середніх та вищих навчальних закладів, митці та журналісти, зокрема:

  • Володимир В’ятрович, Голова Українського інституту національної пам’яті,

  • Євген Шаповалов, голова Донецького обласного товариства імені Олекси Тихого,

  • Максим Віхров, автор книги «Дикий Схід. Нарис  історії та сьогодення Донбасу»,

  • Ігор Каретніков, співробітник Українського інституту національної пам’яті, автор виставки «Донбас»: переPROчитання образу»,

  • Володимир Березін, правозахисник, керівник екологічного центру «Бахмат»,

  • Олег Короташ, поет, учасник АТО, та інші.

Учасники обговорять результати декомунізації Донбасу, процес українізації громадського простору та запропонують наступні кроки, такі, як: визначення пріоритетного переліку історичних постатей, видатних людей краю, вагомих історичних дат, що їх слід нанести на культурну мапу Донбасу.

Виявити  нові формати і важелі впливу та заохочення можна використати для більшого розвою української мови і культури на Донбасі.

За результатами заходу будуть надані рекомендації для органів влади для подальшої українізації Донбасу.

Реєстрація учасників за номером телефону: 050 8705747

Реєстрація для ЗМІ: 050 1031563

Матеріали по темі