«Як зберігати пам’ять про війну»: у Полтаві відбувся семінар для громад Харківщини, Сумщини та Полтавщини

«Як зберігати пам’ять про війну»: у Полтаві відбувся семінар для громад Харківщини, Сумщини та Полтавщини

21 червня у Полтаві відбувся семінар «Як зберігати пам'ять про війну», організований Українським інститутом національної пам’яті разом з Фондом «Партнерство за сильну Україну».

Метою семінару було підвищення обізнаності громад про сучасні підходи до меморіалізації війни. Учасники дізналися про найкращі практики збереження пам’яті та заохочували місцеві ініціативи до співпраці з владою та експертами.

З вступними словами долучилися до заходу:
Антон Чубенко, заступник начальника Полтавської ОВА;
Олександр Лемешко, перший заступник голови Полтавської облради;
Катерина Ямщикова, в.о. Полтавського міського голови, ветеранка війни, медикиня.

Спікери семінару розповіли про свій досвід меморіалізації. Зокрема слово мали представники місцевої влади, науковці та громадські діячі, серед яких: Клементін Блато, експертка з Фонду «Партнерство за сильну Україну»; Антон Лягуша, історик та декан Київської школи економіки; Анастасія Гайдукевич, наукова співробітниця відділу науково-дослідної роботи Музею Революції Гідності; Лєра Лауда, експертка Платформи пам’яті Меморіал; Софія Мартинюк, радниця мера Ірпеня з мистецьких питань та Іван Стичинський, співробітник Українського інституту національної пам’яті, який презентував методичні рекомендації з меморіалізації війни.

Захід завершився сесією «Діалоги пам’яті», яку провела історикиня, співробітниця Українського інституту національної пам’яті Марія Тахтаулова.

Наступний семінар відбудеться для громад Одеси та Одещини.

Переглянути подію «Як зберігати пам’ять про війну» можна на Ютуб-каналі Інституту.