1976 – народився Олександр Бабич, учасник російсько-української війни, нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

1 лютого 1976 року в селищі міського типу Олександрівка (нині Кропивницького району Кіровоградської області) народився Олександр Бабич, майор ЗСУ, учасник російсько-української війни, нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Закінчив ЗОШ №3 міста Кропивницький, після школи обрав кар’єру кадрового військового, віддавши армії 21 рік життя. Напередодні війни служив у 128-мій окремій гірсько-штурмовій бригаді (Мукачево) на посаді заступника командира частини по роботі з особовим складом. «В штабі працювати не зміг, пішов до людей.  В його підрозділі ніхто за час служби не втік, не загинув, він про всіх турбувався: організовував просвітницькі і культурні заходи, вирішував проблеми та підтримував підлеглих. І після демобілізації хлопці йому телефонували, в гості запрошували», - згадує дружина Олена Бабич.

З початком російсько-української війни, попри народження сина, повністю віддався підвищенню боєготовності особового складу бригади. «Саша практично жив у частині, дома бував рідко – вночі прийшов, вночі пішов. Відпустки не було. Ми з сином йому домашню їжу носили кожного дня. На мене вже навіть косо поглядати почали, запитували, чи не втомилася, бо ніхто не приносив так часто», - розповідає Олена Бабич. 

Олександр Бабич із донькою Вікторією. Фото: memorybook.org.ua

В серпні 2014 року разом з бригадою вирушив у зону бойових дій. Його підрозділ тоді захищав Луганський напрямок.

П’ятого листопада Олександр Бабич під час масованого обстрілу з боку російської артилерії зайшов у намет, де зберігалися боєприпаси. У цей момент в намет потрапила ворожа міна. Із 92% опіків майора доправили до Дніпра, в опіковий центр лікарні № 2. В цей день його сину виповнився рік. Ще три дні Бабич мужньо боровся за життя, але дива не сталося… 

Похований у місті Мукачево. Лишилася дружина, донька і син.

Меморіальна дошка на честь Олександра Бабича. Фото: memorybook.org.ua

Посмертно Олександру Бабичу було присвоєне звання підполковник та нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Він став почесним громадянином  міста Мукачева, на фасаді Кропивницької ЗОШ № 3 на честь бойового офіцера було відкрито меморіальну дошку.