24 березня виповнюється місяць незламності України у боротьбі проти повномасштабної російської агресії

24 березня виповнюється місяць незламності України у боротьбі проти повномасштабної російської агресії

24 березня минає місяць запеклої боротьби українського народу проти повномасштабної російської агресії. Це місяць нашої незламності. Україна не тільки стримує російську армію на полі бою, але й перемагає ворога на дипломатичному рівні. Увесь світ захоплюється стійкістю України, мужністю її воїнів, національним єднанням у боротьбі за свою незалежність та цінності.

Довіра та вдячність нашого народу до Збройних Сил України, територіальної оборони й волонтерів – безпрецедентні. Українці допомагають військовим та виходять на протести в окупованих містах.

Зазнавши поразки у своїх планах, ворог лютує. Тероризує мирне населення. Окупанти завдають ракетних ударів по житлових кварталах, лікарнях, школах, розстрілюють гуманітарні коридори, нищать усе живе на своєму шляху. Злочини, які вчиняє Російська Федерація, можна порівняти зі злочинами Гітлера. Окупанти самі використовують на техніці нацистські позначки. Буквою Z під час Другої світової війни було позначено будівлю у нацистському концентраційному таборі Заксенгаузен, де скоєно масові вбивства. Тепер масові злочини проти людяності скоює РФ. Крім того, Кремль почав прямо погрожувати іншим європейським державам. Жодна країна не є недоторканною для РФ та її ракет.

Водночас своєю хоробрістю українці показали світові, що таке боротьба вільних людей за право вибору і змінили хід глобальної історії. Наша держава нині бореться за свій європейський вибір, а також відстоює систему цінностей, на якій тримається Західна спільнота.

Вже очевидно, що російська пропаганда провалилася. Громадяни світу підтримують Україну, а тиск на РФ буде тільки посилюватися. Уже з накладеними на неї понад 6 тис. санкцій Росія перетворилася на найбільш підсанкційну державу у світі. У цьому вона випередила Іран і Північну Корею. Росія в прямому сенсі стала світовим вигнанцем, токсичною країною, від якої відвертається світ. Майже 240 компаній пішли з ринку РФ. З кожним днем їх стає все більше. Понад 70 світових організацій відмовилися від культурної співпраці з державою-окупантом. Проте Європі та світу варто бути ще рішучішими у підтримці України.

Український народ стоятиме до кінця. Після перемоги нас чекає багато роботи, але ми будемо жити у вільній, демократичній європейській країні. Росія ж відповідатиме за свої злочини!

Айдентика розроблена за координації Міністерства культури та інформаційної політики. Заохочуємо використовувати її в можливих комунікаціях, як і хештег #мисильні. Завантажити графічні матеріали.