Голова УІНП зустрівся з українською громадою міста Перемишль

Голова УІНП зустрівся з українською громадою міста Перемишль

27 червня, в ході робочого візиту до Перемишля, голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович провів зустріч з українською громадою міста. 

Зустріч відбувалась в Українському "Народному домі" - місці збору активних представників української громади Перемишля. Під час зустрічі представники громади розповіли про свою діяльність, зокрема про зусилля для збереження українських місць пам'яті в Польщі. 

"Позиція української громади у Польщі є одним із ключових орієнтирів для УІНП при формуванні порядку денного співпраці з офіційною Варшавою. Якщо ж говорити про збереження українських місць пам‘яті у Польщі, то ці питання без врахування думки української громади взагалі розглядатися не можуть", - зазначив у своєму виступі Антон Дробович.

Також голова УІНП висловив готовність до подальшої тісної співпраці Інституту з представниками української громади в Польщі.

Окрім того, в межах зустрічі з громадою відбулась робоча зустріч волонтерів проєкту ''Живі у нашій пам'яті - віртуальний український некрополь у Польщі'' за участі співробітника УІНП та одного з координаторів проєкту Інституту "Віртуальний некрополь української міграції" Володимира Булгакова.

Фото: Ігор Кромф