Інститут національної пам’яті запрошує прийти на панахиду за загиблими захисниками України у листопаді

Щомісяця Український інститут національної пам’яті запрошує усіх охочих до храму Іоанна Богослова у Михайлівський Золотоверхий монастир на панахиду за українськими вояками, які загинули в боях за незалежність України, та на молитву за перемогу українського війська.

2 грудня, 19:00

Храм святого апостола і євангелиста Іоана Богослова

Михайлівський Золотоверхий монастир (вул. Трьохсвятительська, 8)

 

Молитву за українських воїнів традиційно очолить протоієрей Православної Церкви України Павло Мельник.

Станом на 26 листопада 2019 року бойові втрати Збройних Сил у листопаді становлять четверо військовослужбовців Збройних Сил України:

  1. Герман Бродніков, старший солдат 92-ї окремої механізованої бригади ім. кошового отамана Івана Сірка, Хлопцеві було 23 роки. Мешкав у місті Чугуїв на Харківщині. До лав 92-ї бригади Герман прийшов 2016 року.

  2. Геннадій Моторін, солдат 92-ї механізованої бригади ЗСУ імені кошового отамана Івана Сірка. Геннадію Моторіну було 37 років. Родом із міста Краматорськ. Загинув, захищаючи рідну Донеччину.

  3. Юрій Хомік, солдат 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.  Народився 1 листопада 1963 року, мешканець Володимир-Волинського.

  4. Євген Коростельов, полковник, командир 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. У полковника залишилася дружина, донька і син. Йому було 38 років.

По завершенню богослужіння громадськість і ветерани українського війська запалять лампадки біля Стіни пам’яті загиблих за Україну на Михайлівській площі.

Організатори: Український інститут національної пам'яті, Міністерство у справах ветеранів, Академічний храм святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, Книга пам'яті полеглих за Україну.

Ініціаторами панахиди за українськими вояками, які загинули в боях за незалежність України, та молитви за перемогу українського війська є співробітники Українського інституту національної пам’яті Роман Кулик та Павло Подобєд.