Інститут підтримує військовополонених моряків

Український інститут національної пам’яті підтримує військовополонених, які зараз перебувають у кремлівському полоні.

Тому весь колектив Інституту долучився до акції «Підніми прапор ВМС України в підтримку військовополонених», що зараз відбувається по всій країні. Пам’ятаємо та підтримуємо всіх українських військовослужбовців:

1. АРТЕМЕНКО Андрій

2. БЕЗПАЛЬЧЕНКО Віктор

3. БЕЗ'ЯЗИЧНИЙ Юрій

4. БУДЗИЛО Юрій

5. ВАРИМЕЗ Володимир

6. ВЛАСЮК Михайло

7. ГОЛОВАШ Богдан

8. ГРИЦЕНКО Денис

9. ДРАЧ Андрій

10. ЕЙДЕР Андрій

11. ЗІНЧЕНКО В'ячеслав

12. КОСТИШИН Владислав

13. ЛІСОВИЙ Володимир

14. МЕЛЬНИЧУК Олег

15. МОКРЯК Роман

16. НЕБИЛИЦЯ Богдан

17. ОПРИСКО Андрій

18. ПОПОВ Сергій

19. СЕМИДОЦЬКИЙ Євген

20. СОРОКА Василь

21. ТЕРЕЩЕНКО Володимир

22. ЦИБІЗОВ Сергій

23. ЧУЛІБА Сергій

24. ШЕВЧЕНКО Андрій.

Довідка:

Нагадаємо, 25 листопада корабельна група Військово-Морських сил ЗС України у складі двох нових малих броньованих артилерійських катерів (МБАКів) «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдового буксира «Яни Капу» здійснювали плановий перехід з Одеси до Азовського моря, де в Бердянську й Маріуполі створюється українська військово-морська база. Про намір здійснювати перехід заздалегідь було поінформовано відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.

Проте, всупереч Конвенції ООН з морського права та Договору між Україною і Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки, прикордонні кораблі РФ – прикордонні катери типу «Соболь», пскр «Дон», катери типу «Мангуст», мпк «Суздалец» здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України».

У зв’язку з відкритим актом агресії РФ, Верховна Рада проголосувала за проект Закону про затвердження Указу президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

28 листопада «Суд» окупованого Криму заарештував 24 захоплених у полон Росією українських моряків і вони були вивезені в Москву.