На Дніпропетровщині відбулася військово-патріотична гра "Джура-2019: Самарська Січ"

На Дніпропетровщині відбулася військово-патріотична гра "Джура-2019: Самарська Січ"

У дитячому центрі «Перлина Придніпровʼя» (місто Новомосковськ Дніпропетровській області) відбувся Всеукраїнський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-2019: Самарська Січ».

На нього з’їхалися 26 роїв, це понад 350 школярів з усієї України – переможців обласних етапів. Серед спортивних змагань, рейдів-походів, військових вишколів і мистецьких конкурсів до програми двотижневого таборування входять командні майстер-класи, вікторини, інтелектуальні ігри патріотичного спрямування.

Український інститут національної пам’яті цього року організував для джур «Самарської Січі» заняття з теми відновлення національної пам’яті про Українську революцію 1917–1921 років і національно-визвольні змагання Українського народу в ХХ столітті.

Співробітники сектору методичної роботи Інституту Ганна Байкєніч та Олена Охрімчук 12–14 липня 2019 року презентували для учасників гри та таборової старшини проєкти Українського інституту національної пам’яті. Зокрема, представили виставку «Сто років боротьби» та провели Історичні турніри із настільними іграми «Українська революція 1917–1921 років» та «УПА – відповідь нескореного народу».

Також представники Інституту взяли участь у святковій ході Дніпром та урочистому закритті ІІІ (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-2019: Самарська Січ».

Матеріали по темі