«На захисті міста»: на Контрактовій площі відкрили виставку до другої річниці звільнення Київщини

«На захисті міста»: на Контрактовій площі відкрили виставку до другої річниці звільнення Київщини

3 квітня, до другої річниці звільнення Київщини від російських окупантів, на Контрактовій площі у Києві відкрили виставку «На захисті міста». 

Виставковий проєкт «На захисті міста» розповідає про оборону Києва у часи Русі, Великого князівства Литовського, Української козацької держави, Української Народної Республіки та під час широкомасштабного вторгнення військ російської федерації в 2022 році. 

«Сьогодні, коли Київ і вся Україна знову перебуває у стані війни, ми маємо пам’ятати історію нашого протистояння. Історія стає нашою зброєю! Без знання минулого неможливо усвідомити природу сучасних подій. Виставковий проєкт «На захисті міста» ознайомить зі знаковими воєнними подіями з історії Києва, візуалізує збірні образи Захисників і ще раз дасть змогу означити, що Збройні сили України сьогодні воюють не тільки за незалежність, а й за нашу історію», – зазначила кураторка виставки, провідна наукова співробітниця Музею історії міста Києва Аліна Сушко.

Виставка створена Центром досліджень воєнної історії Збройних Сил України спільно з Музеєм історії міста Києва, Національним університетом оборони України та Всеукраїнською громадською організацією «Молодий Народний Рух» та розміщена на виставкових конструкціях Українського інституту національної пам’яті.