Презентація інтерактивного збірника навчальних занять «Бабин Яр: пам'ять на тлі історії. Путівник для вчителя» у Черкасах

Презентація інтерактивного збірника навчальних занять «Бабин Яр: пам'ять на тлі історії. Путівник для вчителя» у Черкасах

27 та 28 березня 2019 року у Черкасах пройшла перша регіональна презентація нового інтерактивного ресурсу «Бабин Яр: пам'ять на тлі історії. Путівник для вчителя».

Пропонований інтерактивний ресурс розроблено як додаткові матеріали на допомогу вчителю для вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру - нацистського та радянського тоталітаризмів до, під час та після Другої світової війни. Він орієнтований на освітян, які викладають історію та/або інші предмети гуманітарного циклу, працюють з різними віковими групами.

Заходи пройшли у співпраці з Черкаським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти та Міським методичним кабінетом установ освіти м. Черкаси, а також Першою міською гімназією ЧМР. В результаті методисти та голови МО Черкаської області, а також вчителі історії міста Черкаси змогли ознайомитися з віртуальним проектом «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії», опрацювати віртуальну виставку та інтерактивний путівник для вчителя, розробити плани власних занять та презентацій і протестувати онлайн-конструктор уроків, який є частиною путівника для вчителя.

Усі учасники семінару отримали сертифікати про участь, друкований примірник видання та матимуть можливість безкоштовно замовити видання для розповсюдження серед колег.

Нагадаємо, що проект «Бабин Яр: пам'ять на тлі історії» здійснюється Українським центром вивчення історії Голокосту, Українським інститутом національної пам’яті, Громадським комітетом для вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру, Музеєм історії міста Києва за підтримки Українського інституту національної пам’яті та Благодійної ініціативи «Українсько-єврейська зустріч» (Канада).