У Луцьку нагородили переможця конкурсу «Моя країна Гідності»

У Луцьку нагородили переможця конкурсу «Моя країна Гідності»

11 грудня 2018 року в Палаці культури міста Луцьк відбувся Вечір пам’яті «Моя країна Гідності», у рамках якого було визначено переможців конкурсу на здобуття Відзнаки імені Сергія Байдовського.

На заході зібралися родини Героїв Небесної Сотні, громадські активісти, студенти, лучани, представники 35-ї сотні Самооборони Майдану «Волинська Січ», які разом з усіма присутніми пригадали хронологію Революції Гідності та найважчі сторінки новітньої історії України – розстріли на Майдані.

Цього вечора було оголошено переможців конкурсу відеопроектів на здобуття відзнаки імені Сергія Байдовського.

«Це був конкурс відеороликів «Моя країна Гідності». Учасники мали можливість подати роботи про країну, якою вони її бачать. Вони зробили дивовижні роботи присвячені або людям, або подіям чи місцям про які треба розповідати українцям і світові в цілому», – сказала куратор проекту та сестра вбитого Сергія Байдовського Олена Стрельбіцька.

За рішенням журі відзнаку здобув Назар Дорошкевич з відеороботою «Україна з іншого ракурсу» та отримав грошовий сертифікат на 15 тисяч гривень.

Також у рамках конкурсу було призначено спецвідзнаку, яку здобув Володимир Бакум та його відеоробота «Висока гора».

Організатори заходу: ГО «Родина Героїв «Небесної Сотні» за підтримки Національного музею Революції Гідності, Українського інституту національної пам’яті та «Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьк».

Нагадаємо, що Відзнаку засновано ГО «Родина Героїв Небесної Сотні» в межах проекту «Відзнаки Героїв» з метою вшанування пам’яті про Небесну Сотню і підтримки талановитої молоді.

На конкурс відеопроектів «Моя країна Гідності», який тривав місяць, надійшло 13 заявок із різних регіонів України. Роботи оцінювала конкурсна комісія, до складу якої увійшли відомі митці, журналісти, науковці, режисери, рідні та друзі Сергія: Василь Шкляр, Юрій Журавель, Сергій Шараєвський, Алла Мегель, Ігор Пошивайло, Олена Халімон, Руслана Порицька, Валерій Ліщина, Андрій Михайлов, Володимир Бондарчук та Сергій Мерчук.

Сюжет UA: Волинь: