У Миколаєві презентували новий проект Інституту "2014: початок російсько-української війни"

11 листопада 2019 року співробітники Українського інституту національної пам’яті Роман Кулик та Максим Майоров провели в Миколаєві низку презентацій нового проєкту Інституту — брошури “2014: початок російсько-української війни”. 

Перший захід відбувся у Головному управлінні Національної поліції в Миколаївській області на запрошення поліцейських.

Окрім презентації брошури, відбулась представлення результатів роботи Інституту, коротка лекція про історичні особливості окупованих територій Донбасу та Криму, причини вразливості цих регіонів до російської агресії. 

Враховуючи значну кількість учасників бойових дій, окрім брошури, поліцейським презентували проєкти Інституту, що стосуються російсько-української війни.

Після заходу представники поліції влаштували лекторам огляд музею ГУНП в Миколаївській області. 

У пункті постійної дислокації 79-ї окремої десантно-штурмової бригади пройшла робота з офіцерами і старшинами підрозділів, що відповідають за морально-психологічне забезпечення особового складу бригади. 

Після презентації та обговорення брошури “2014: початок російсько-української війни”, десантникам показали видавничі проєкти Інституту на воєнну тематику (4 випуски книги “Усна історія російсько-української війни”, збірка інтерв’ю з жінками-військовими “Дівчата зрізають коси”), арт-проєкти “Воїни. Історія українського війська” та “Військова еліта Української революції 1917-1921 років”.

І на запрошення місцевих ветеранів російсько-української війни з громадської організації “Асоціація учасників та інвалідів АТО”, співробітники Інституту Роман Кулик та Максим Майоров презентували брошуру “2014: початок російсько-української війни” на зборах спілки, розповіли ветеранам про результати роботи Інституту за останні 5 років, особливо в частині проєктів, що стосуються українського війська, здобутки, плани на майбутнє та відповіли на питання ветеранської спільноти.