УІНП провів інтелектуальні активності для учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

УІНП провів інтелектуальні активності для учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

У липні співробітниці Українського інституту національної пам’яті Ганна Байкєніч та Олена Охрімчук провели заходи для учасників III етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура–2024: Карпатська Січ».

Цього року гра «Сокіл» («Джура») проходила на Закарпатті в селі Осій. Тут зібралися понад 200 учасників всеукраїнських змагань, а також таборова старшина та виховники з усієї України. Між вишколами, рейдами-походами, іграми та змаганнями співробітниці Інституту провели з учасниками заходу активності присвячені російсько-українській війні та історії України – гутірки, відеоперегляди, бесіди, презентації.

 Олена Охрімчук провела екскурсію та історичний квест на основі виставки Інституту «Українська Друга світова», а Ганна Байкєніч організувала відеоперегляд із виховною бесідою «Як творилася Українська держава?»  про Українську революцію 1917–1921 років.

Також на молодіжній локації презентовали й апробовано новий проєкт Інституту «Патрони наших вулиць». Із ним джури вчилися брати участь у імпровізованих громадських обговореннях щодо перейменування вулиць їхніх міст, аргументувати та відстоювати свою позицію, приймати зважені та соціально важливі рішення.  

Власні емоції, рефлексії та бачення щодо цих тем учасники висловили у візуальних проєктах, які готували в межах майстер-класів.

Матеріали по темі