Звіт про п'ятирічну діяльність Ігоря Кулика на посаді директора Архіву національної пам’яті

Звіт про п'ятирічну діяльність Ігоря Кулика на посаді директора Архіву національної пам’яті

21 червня у пресцентрі Українського кризового медіацентр відбулася пресконференція директора Архіву національної пам’яті Ігоря Кулика, присвячена його п'ятирічній діяльності на цій посаді. Подія мала формат звіту, в якому Ігор Кулик підсумував основні досягнення та виклики, з якими зіткнувся Архів за час його керівництва.

Ігор Кулик розповів про успіхи у формуванні та розвитку Архіву національної пам’яті з моменту його створення у червні 2019 року. Важливою подією стало збереження та опрацювання першої тисячі справ репресованих, які наразі знаходяться у сховищах Архіву.

Одним із ключових моментів діяльності Архіву була підготовка численних виставок, активна міжнародна діяльність та тісна співпраця з іншими установами щодо передавання та приймання історичних документів. Ігор Кулик підкреслив важливість відкритості та доступності інформації, що зберігається в Архіві, для громадськості.

Модератором заходу виступив Ігор Стамбол, кандидат історичних наук та координатор пресцентру Українського кризового медіацентр.

Завершення трудового договору Ігоря Кулика, яке припадає на 24 червня 2024 року, стало символічним завершенням п'ятирічної каденції на посаді директора однієї з найунікальніших архівних установ України.

Для всіх охочих була доступна онлайн-трансляція події на Ютуб-каналі Українського кризового медіацентру.


Довідково

Галузевий державний архів Українського інституту національної пам’яті (ГДА УІНП) або Архів національної пам’яті було створено в червні 2019 року на виконання Закону України «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років». Головне завдання інституції – забезпечення вільного доступу до цієї інформації. Архів має сконцентрувати у своїх сховищах весь масив історичних даних за 1917-1991 роки від усіх силових органів, які ще досі зберігають архівні документи Радянського Союзу.

Фото: Український кризовий медіацентр