10 років Революції гідності: ВР звернулась із заявою до урядів іноземних держав

10 років Революції гідності: ВР звернулась із заявою до урядів іноземних держав

До десятої річниці Революції гідності 21 листопада 2023 року Верховна Рада України опублікувала заяву до парламентів та урядів іноземних держав.

У заяві засуджується злочинна політика Віктора Януковича та визнається, що його дії були всупереч національним інтересам України, утверджує європейський курс та наголошується, що членство України в Європейському Союзі і НАТО стане найкращою даниною пам’яті учасникам Революції Гідності та воїнам, які загинули в боротьбі з режимом Януковича і російським нацистським тоталітарним режимом.

Також у заяві Верховна Рада України закликала міжнародне співтовариство до посилення військової, економічної, фінансової, гуманітарної допомоги Україні. 

З повним текстом заяви можна ознайомитись на сайті Верховної Ради.

Нагадаємо, що 10 років тому, 21 листопада 2013 року, на майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє. Від того дня і рахують початок подій, які в історії України отримали назву - Революція гідності. Детальніше про ці подій можна прочитати в інформаційних матеріалах Національного музею Революції Гідності.