Архів національної пам'яті підписав договір про співпрацю з Історичним архівом державної безпеки Угорщини

Архів національної пам'яті підписав договір про співпрацю з Історичним архівом державної безпеки Угорщини

У рамках домовленостей Галузевий державний архів Українського інституту національної пам'яті та Історичний архів державної безпеки Угорщини (Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára) обмінюватимуться практичним досвідом, інформацією та копіями документів. Це надасть українцям ще більше можливостей для вільної роботи з іноземними архівами. Через карантинні обмеження укладання договору між архівами України та Угорщини відбулося в онлайн-форматі.

"На черзі підписання ще декількох договорів з подібними інституціями країн Центральної та Східної Європи", — каже директор Архіву національної пам'яті Ігор Кулик.

 

"Вивчення історії періоду до 1990 року досі стикається з багатьма складнощами, тому наш архів намагається співпрацювати з усіма партнерами, які зберігають документи про спільне минуле наших народів, — говорить директор Історичного архіву державної безпеки Угорщини Чех Герге Бендегуз. — Як генеральний директор Історичного архіву державної безпеки Угорщини я вважаю надзвичайно важливою співпрацю з Архівом національної пам'яті України у процесі вивчення документів, обміну копіями та створення спільних публікацій".

У майбутньому Галузевий державний архів Українського інституту національної пам'яті та Історичний архів державної безпеки Угорщини планують обмінятися електронними копіями документів, а також спільне видання книг та проведення заходів, які будуть цікаві для обох країн.