Іван Канівець розповів військовим Об’єднаного оперативного штабу про флот УНР

4 березня 2019 року історик, режисер, автор документальних фільмів «Тризуб Нептуна» та «Українська революція» Іван Канівець прочитав для військовослужбовців Об’єднаного оперативного штабу ЗСУ лекцію на тему «Історія Військово-морського флоту УНР та Української держави».

Рамкова доповідь торкнулась найцікавіших сторінок флоту в часи Української революції 1917-1921 років. Мова йшла і про весняний наступ українських підрозділів 1918 року, коли союзницькі німецькі та українські війська наступали на Крим, і про наказ командувача флоту контр-адмірала Михайла Сабліна підняти українські прапори над кораблями Чорноморського флоту 29 квітня 1918 року.

Іван Канівець особливий акцент зробив на тактико-технічних характеристиках плавскладу Чорноморського флоту, озброєнні, навченості команд кораблів та морально-психологічному стану флоту.

Нагадаємо, що цієї дати Інститут спільно з Науково-дослідним інститутом українознавства та Іваном Канівцем підготували виставку «Український флот 1917-1921 рр.».

Лекція відбулися у рамках проекту Інституту «Воєнно-історичний лекторій», розпочатого у 2018 році у співпраці з Головним управлінням морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України.