Програма заходів вшанування жертв Голодомору

Програма заходів вшанування жертв Голодомору

Меморіальні заходи на вшанування жертв Голодомору 1932 – 1933 років, масових штучних голодів 1921 – 1923 та 1946 – 1947 років відбудуться на території Національного  музею Голодомору-геноциду у Києві (вул. Лаврська,3).

Програма заходів:

  • 15:30 - Молитва за вбитими голодом за участі глав українських церков на площі біля Свічі пам’яті Національного  музею Голодомору-геноциду у Києві
  • 16:00 - Загальнонаціональна хвилина мовчання.
  • 16:01 - Звернення Президента України Володимира Зеленського у День пам’яті жертв голодоморів.  Акція «Запали Свічку пам’яті»

 Долучитися до заходів може кожен бажаючий. Просимо дотримуватися обмежувальних заходів: одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок, дотримання між учасниками фізичної дистанції не менш як 1,5 метра та врахування необхідності вакцинації для запобігання поширення захворювання.

Український інститут національної пам’яті закликає вшанувати пам’ять убитих голодом у Голодоморі 1932 – 1933 років та долучитися до акції “Запали Свічку пам'яті” і 27 листопада запалити свічку і залишити її на підвіконні своїх домівок у пам'ять про мільйони вбитих голодом українців