Танкісти Чернігівщини слухали лекції від Українського інституту національної пам'яті

Танкісти Чернігівщини слухали лекції від Українського інституту національної пам'яті

10 червня 2019 року в рамках проекту “Воєнно-історичний лекторій” Український інститут національної пам'яті провів для військовослужбовців 1 окремої танкової Сіверської бригади дві лекції на історичну тематику.


Співробітник Інституту Павло Подобєд прочитав науково-популярну доповідь, присвячену 140-річчю від дня народження Голови Директорії, Головного Отамана військ і флоту УНР Симона Петлюри. На лекції йшлося про найсуттєвіші сторінки життя Симона Петлюри, його вклад в розбудову війська та держави в період Української революції 1917-1921 років.

Також історик і тележурналіст Ростислав Мартинюк прочитав лекцію на тему “Сіверщина – форпост українства”. Доповідь торкнулась ключових сторінок історії області, вкладу уродженців Сіверщини в державотворення України, особливо в часи Гетьманщини та Української революції 1917-1921 років.

Інститут національної пам’яті долучився до інформування особового складу бойової бригади на основі підписаного раніше між Інститутом та ОК “Північі” Меморандумом про налагодження партнерських відносин і співпраці у рамках заходів національно-патріотичного виховання молоді та військовослужбовців Збройних Сил України.

Проект лекцій для військових розпочатого у 2018 році у співпраці з Головним управлінням морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України.