У Києві відкриють стінопис із зображенням Петлюри

У Києві в середу, 22 травня, об 11:00 у Солом’янському районі відбудеться відкриття стінопису із зображенням Голови Директорії та Головного Отамана Військ і Флоту УНР Симона Петлюри.

Виконала мурал творча група «Kailas-V». Вони повідомили, що проект «Симон Васильович Петлюра» виконаний аерозольними фарбами. На його створення пішло понад 370 балонів та 5 днів. Автор - Андрій Пальваль. Дизайн проекту - Роман Партола. В основі стінопису - картина українського художника Артура Орленова.

Мурал виконаний з ініціативи Благодійного Фонду «Андрія Андрєєва».

У Департаменті культури нагадали, що в січні цього року зусиллями Київської міської державної адміністрації у столиці вперше встановили меморіальний барельєф Симону Петлюрі. Тому відкриття муралу із його зображенням – це ще один важливий крок на шляху увічнення творця української державності початку ХХ століття, ім’я якого стало одним із символів боротьби українців за свободу.

Місце проведення заходу: вулиця Зої Космодем’янської, 14/18.

Нагадаємо, що 22 травня 2019 року виповнюється 140 років від дня народження державного та громадсько-політичного діяча, Голови Директорії Української Народної Республіки, Головного Отамана Військ і Флоту УНР Симона Петлюри, який став одним із провідних діячів Української революції 1917-1921 років.