У Рівному відкрили виставку про українську ідентичність Донбасу

У Рівному відкрили виставку про українську ідентичність Донбасу

«Донбас: переPROчитання образу». Виставку під такою назвою відкрили в Рівненському обласному краєзнавчому музеї. Підготував експозицію Український інститут національної пам’яті. Виставка складається з двадцяти банерів, які демонструють українську ідентичність Донбасу: про козацьку добу, діяльність української гельсінської спілки, дисидентів, етнічне різнобарв’я і не тільки. 

Нагадаємо, що виставка «Донбас: переPROчитання образу» є спробою деконструювання, створеного російською пропагандою, негативного медійного образу Донбасу як «особливого» антиукраїнського регіону. ЇЇ головною метою є переосмислення та переозначення краю як невід'ємної частини України, без деокупації та реінтеграції якої неможливі ані консолідація української політичної нації, ані Соборна Українська держава.        

У виставці розглядається історія краю в контексті загальноукраїнської історії та культури, а також в контексті сучасних реалій українського суспільства.

Виставка містить маловідомі  матеріали з фондів Центрального державного архіву громадських об'єднань України, Галузевого державного архіву СБУ,  а також документи з Державного архіву Донецької області.

За матеріалами: Телеканалу UA: Рівне