Видання Українського інституту національної пам’яті отримали гриф МОН України

Видання Українського інституту національної пам’яті  отримали гриф МОН України

Комісія з історії Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України надала 11 виданням і ресурсам Українського інституту національної пам’яті гриф «Схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах».

“Одним із пріоритетних напрямів діяльності Інституту є створення літератури, яка популяризує українську історію. За 5 років створено багато книг, брошур, віртуальних ресурсів, а також настільні ігри. Вони вже розійшлися тисячними накладами. Сьогодні Міністерство освіти і науки схвалило цілу низку наших видань до використання в освітньому просторі, визнало їх відповідність державному стандарту, шкільній навчальній програми, іншим педагогічним вимогам. Переконані, що наша друкована та електронна продукція знайдуть своє місце у школі, допомагатимуть зацікавити молодь у вивченні минулого свого народу”, - коментує заступник Голови Українського інституту національної пам'яті Володимир Тиліщак. 

У новому навчальному році вчителі й учні зможуть послуговуватися виданнями, присвяченими Українській революції 1917-1921 років, Голодомору 1932-1933 років, Другій світовій війні та Українській повстанській армії. 

Це стало можливим завдяки поглибленню співпраці Українського інституту національної пам’яті із Міністерством освіти і науки України та Інститутом модернізації змісту освіти. Для підвищення ефективності державної політики відновлення та збереження національної пам'яті Українського народу засобами історичної освіти ми активно долучаємося до підготовки шкільних програм з історії України та інтегрованого курсу, розробляємо методичні рекомендації, інформаційні та візуальні матеріали. Ними вже давно користуються освітяни під час викладання важливих тем історії України ХХ століття, відзначення пам'ятних дат і ювілеїв видатних осіб, організації виховних заходів національно-патріотичного спрямування. 

Український інститут національної пам’яті звернувся до Інституту модернізації змісту освіти з проханням здійснити науково-методичну експертизу літератури та ресурсів Українського інституту національної пам’яті і надати їм схвалення Міністерства освіти і науки України. Видання містять національно-патріотичну складову, мають потужний потенціал для очищення освітнього простору від радянських ідеологічних кліше та запобігання його політизації. 

Перелік видань і ресурсів, які отримали гриф МОН України: 

Методичний посібник «Бабин Яр – пам’ять на тлі історії»

Набір інтерактивних карток “Україна в роки Другої світової війни (1939–1945)”

Ілюстративний проект “100 облич Української революції”

Науково-популярне видання, присвячене 100-річчю подій Української революції 1917–1921 років

Інформаційно-просвітницькі матеріали у вигляді дитячої гри про діяльність ОУН та УПА

Інформаційно-просвітницькі матеріали-настільна дитяча гра за мотивами подій та місць Української Революції 1917–1921 років

Книга-каталог "Спротив геноциду"

Брошура «УПА. Відповідь нескореного народу»

Брошура «Голодомор. Комуністичний геноцид в Україні»

Брошура «Карпатська Україна»

Брошура "Україна в Другій світовій війні"

Нагадаємо, що видання Українського інстиуту національної пам'яті доступні в електронному форматі за посиланням.