Заява УІНП щодо акту вандалізму на Алеї Героїв Небесної Сотні

Заява УІНП щодо акту вандалізму на Алеї Героїв Небесної Сотні

Український інститут національної пам'яті обурений ситуацією, що сталася 22 жовтня на Алеї Героїв Небесної Сотні. Невідомий чоловік здійснив наругу над портретами загиблих. Вважаємо такі дії абсолютно неприпустимими та гранично аморальними по відношенню до пам’яті про загиблих учасників Революції Гідності.

"Алея Героїв Небесної Сотні — це місце пам'яті про гідність та самопожертву. Такий вчинок — це неприпустимий вчинок не лише з юридичної точки зору, а й з моральної. Дуже дякую небайдужим громадянам, які зреагували на ситуацію на місці й викликали поліцію, а також працівникам Музею Революції Гідності, які оперативно прибрали наслідки такого ганебного вчинку. Сподіваюсь правоохоронці оперативно відреагують на заяву та затримають зловмисника. Найближчим часом буде проведена нарада відповідних органів влади з залученням фахівців у галузі та громадських активістів, які опікуються меморіалами з метою напрацювання методів превенції вандалізму", — прокоментував ситуацію голова УІНП Антон Дробович.

Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні — Музей Революції Гідності уже направив офіційного листа до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та начальника Головного управління Національної поліції в місті Києві Андрія Крищенка щодо негайного розслідування акту вандалізму та покарання зловмисника. А також встановлення посту цілодобового чергування Національної поліції на Алеї Героїв Небесної Сотні біля портретів Героїв поблизу Хрещатика та біля каплиці.

Фото: Борис Корпусенко