Поєднання кіно, музики й фотографії: в КМДА покажуть фільм про Майдан

Поєднання кіно, музики й фотографії:  в КМДА покажуть фільм про Майдан

21 листопада о 14:00 в колонній залі КМДА  Британський панк-режисер Філ Стронґмен представить документальний фільм «Kyiv Unbroken/Київ незламний» про Революцію Гідності.  Стрічку присвячено подіям Майдану з листопада 2013-го до лютого 2014 року, митцям, які брали в них участь, і впливу революції на художників, фотографів, скульпторів, музикантів, кінооператорів та на Східну Європу загалом. До створення долучилися митці з Києва, Дніпра та Харкова, а саме піаністка й художниця Владислава Бучко, художник Роман Мінін та скульптор Сергій Шауліс.

«Україна – це загадкове місце, «Володар перстнів» зі своїм власним Мордором по сусідству. У фільмі «Київ незламний» ми впіймали унікальний момент в європейській культурній історії: як молоді митці нації – учасники трагічної, але успішної Революції Гідності, Євромайдану – починають вільно виражати себе», – говорить режисер Філ Стронґмен.

Крім Філа Стронґмена можна буде поспілкуватися і з героїнею фільму Владиславою Бучко та послухати музику у її виконанні. Також відбудеться презентація виставки фотохудожника Володимира Шуваєва, чиї світлини з Майдану увійшли в сотню кращих за 2014 рік за версією агентства AFP й були опубліковані по всьому світу.

Програма презентації:
14:00–17:00 – перегляд фотовиставки Володимира Шуваєва
14:00–14:30 – виступ піаністки Владислави Бучко та вітальне слово від Організаторів
14:30–15:40 – перегляд фільму «Kyiv Unbroken / Київ незламний» (тривалість 80 хв)
15:45–17:00 – Q&A: зустріч та дискусія з творчою групою: британським панк-режисером Філом Стронґменом, журналістом і фотографом Володимиром Шуваєвим, піаністкою й художницею Владиславою Бучко та ін.

Довідково:

Філ Стронґмен – британський режисер, друг та сподвижник пан-рок-гуртів «Sex Pistols», «The Clash», Вів’єн Вествунд, Малколма Макларена, Джо Страммера та Боя Джорджа.

Стрічку «Kyiv Unbroken/Київ незламний»  знято в стилі поєднання кліпу, інтерв’ю та репортажу. Слоган – «Революція. Культура. Забута Європою війна». Саундтреками до фільму стали пісні гурту «PaniValkova» та співачки Назгуль Шукаєвої.

У фільмі знімались: Владислава Бучко (Vladislava Buchko), Назгуль Шукаева (Nazgulya Shukaeva), Роман Минин (Roman Minin), Panivalkova, Саша Ветер, Ubik Litvin, Володимир Шуваєв, Юрій Резніченко.


Захід організовано: Департаментом суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації, Національним меморіальним комплексом Героїв Небесної Сотні – Музеєм Революції Гідності.

Вхід на захід вільний, але необхідно зареєструватися: https://cutt.ly/zeDRtij

Довідкова інформація: +38 097 985 15 31