Лекція Інституту про генерал-хорунжого Романа Дашкевича в бригаді його імені

Лекція Інституту про генерал-хорунжого Романа Дашкевича в бригаді його імені

24 липня Український інститут національної пам’яті провів у Бердичеві для військовослужбовців 26 окремої артилерійської бригади лекцію про життя та діяльність генерал-хорунжого Романа Дашкевича. 


Ще 6 травня 2019 року тодішній чинний Президент України Петро Порошенко присвоїв бригаді почесне найменування “імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича”, тому виникла потреба в просвітницькій роботі про період Української революції 1917-1921 років, досягнення Романа Дашкевича та його внеску в артилерію Січових стрільців та Армії УНР. 

Лекцію для військовослужбовців прочитав історик, реконструктор та кандидат історичних наук Артем Папакін. Основні тези доповіді пояснювали передумови Української революції 1917-1921 рр., початок військової кар’єри Романа Дашкевича, його становлення як командира артилерійського підрозділу в складі Січових стрільців, участь у бойових діях та життя на еміграції. 

Співробітник Інституту національної пам’яті Роман Кулик презентував меморандум з ОК “Північ”, завдяки якому тривають лекції для військовослужбовців, провів інформування про діяльність Українського інституту національної пам’яті та обговорив із командуванням бригади питання співпраці та взаємної допомоги у питаннях, що стосуються діяльності Інституту.

Інститут національної пам’яті долучився до інформування особового складу бойової артилерійської бригади на основі підписаного раніше між Інститутом та ОК “Північі” Меморандумом про налагодження партнерських відносин і співпраці у рамках заходів національно-патріотичного виховання молоді та військовослужбовців Збройних Сил України.

Проект лекцій для військових розпочатого у 2018 році у співпраці з Головним управлінням морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України.