У Вінниці відкрилася виставка «Рашизм - це…»

У Вінниці відкрилася виставка «Рашизм - це…»

2 червня на Європейській площі Вінниці відкрилася виставка «Рашизм - це…». Вона розкриває зміст сучасної російської квазіідеології, яка замішана на суперечливому поєднанні ідей фашизму та більшовизму і під гаслами якої росіяни вбивають українців. Діятиме експозиція до 6 липня. 

16 стендів розповідають про питомі ознаки й характерні риси рашизму: культ «скрєп» і культ вождя, імперський реваншизм і «побєдобєсіє», агресивну пропаганду і ксенофобію, а також ті злочини, які здійснюють рашисти.

7 червня, о 13:00, та 8 червня, о 13:30, відбудеться кураторська презентація виставки, яку проведе співробітник Центрального міжрегіонального відділу УІНП Олексій Серветнік.

Доступ до експозиції безкоштовний.

У разі повітряної тривоги найближчі укриття розташовані за адресами: вул. Архітектора Артинова, 21, вул. Соборна, 70 (приміщення Вінницької ОДА), вул. Грушевського, 50.

Уперше виставку «Рашизм - це…» представили торік у Києві. У травні цього року Верховна Рада України на законодавчому рівні визнала політичний режим у Росії рашизмом та засудила його. 

Над проєктом працювали команди Українського інституту національної пам’яті, Національного музею Революції Гідності й Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Регіональні партнери: Музей Вінниці, Вінницька міська рада.

Електронний варіант виставки доступний на сайті УІНП за посиланням.