Українці з усього світу збирають підписи, аби відкликати Пулітцерівську премію у Дюранті

Українці з усього світу збирають підписи, аби відкликати Пулітцерівську премію у Дюранті

 

Комітет США з визнання Голодомору геноцидом здійснюється збір підписів під петицією з відкликання Пулітцерівської премії у журналіста Волтера Дюранті (1884-1957), який отримав її у 1932 році за серію репортажів з СРСР про програму колективізації Й.Сталіна для видання "Нью-Йорк Таймс". Збір підписів здійснюється також за підтримки Посольства України в США.

В.Дюранті відомий публічними запереченнями Голодомору в Україні. Ініціатори збору підписів прагнуть не дозволити Пулітцерівському комітетові продовжувати політику ігнорування багаторічних звернень української громади США, і сприятимуть до 90-х роковин Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні позбавленню В.Дюранті всесвітньо визнаної премії в галузі публіцистики.

Петицію може підписати громадянин будь-якої країни світу, детальніше про збір підписів англійською можна почитати на сайті Комітету.

Наразі петицію підписало майже 6 тисяч людей. Для того, аби заяву розглянули звернення має набрати ше 1,5 тисячі голосів. Підписатись можна тут.